8 oktober 2020
w

0

k
René Hjorth
Japansk Poke Bowl

Vores nye livret for tiden, vi spiser det ca 1 gang om ugen – nøj, det er lækkert! … og så skader det jo ikke at det også er sund slankemad (og ditto gæstemad).

Poké stammer fra hawaii og er oprindeligt en kombination af rå fisk og lidt marinerede grøntsager, men den har udviklet sig og hvert land har sin fortolkning; her er en japansk version der absolut er blevet vores favorit!

2-3 personer

Jeg plejer at lave de enkelte ting i ca. denne rækkefølge:

Marinerede søde gulerødder

 • 3 store gulerødder
 • 2 spsk riseddike
 • 1 spsk sukker
 • 1/4 tsk salt

Gulerødderne skrælles og skæres i flade lange stimler (med kartoffelskræller eller mandolin), eller hvis man er lidt doven rives de groft. Marinade røres sammen og blandes i gulerødderne, det pakkes tæt og sættes på køl.

Marinerede salte agurker

 • 1 stor agurk
 • 1 spsk riseddike
 • 3/4 tsk salt
 • 1/2 tsk sukker
 • lidt hvid peber
 • et par dråber ristet sesamolie

Agurk skæres i halve tykke stive eller i stave (jeg bruger et pommes-frites-jern), marinade røres sammen og blandes i agurmerne, det pakkes tæt og sættes på køl.

Krydrede edamame / mukimame bønner

De købes fra frost i alle Netto og Aldi butikker (og sikkert også mange andre supermarkeder)

 • 150 g frosne pillede bønner
 • 1/4 tsk knust rød chili
 • lidt salt
 • lidt hvidløgsolie

Kommes i en lille skål der tåler mikrobølgeovn, der kommes film over og bønnerne stilles parat (de tilberedes lidt før servering).

Japanske sushi-ris

Jeg tilbereder mine ris i mikroovn på en speciel metode, men du er velkommen til at gøre hvad du synes er nemmest.

 • 200 g sushi ris (Japonica typen)
 • lidt riseddike, sukker og salt

Risene vaskes (der tilsættes koldt vand, der røres rundt, vandet hældes fra) – dette gøres 2-4 gange til vandet er klart. Derefter tilsættes der rigeligt koldt vand og risene står nu og trækker ca 20-30 minutter til de er hvide, hvorefter alt vandet hældes fra.

(begynd på laksen imens)

230 g frisk koldt vand tilsættes, beholder lukkes og kommes i mikrobølgeovn; den får nu 04:30 på 100% effekt og bagefter 17:30 på 20% effekt – når risene er kogt, tages de ud og der tilsættes lidt salt, sukker og riseddike, det vendes forsigtigt sammen, smages til, og køler lidt af.

Det perfekte stykke laks

Jeg tilbereder min laks sous-vide og bagefter steger jeg den kraftigt i ganske kort tid før servering.

Hvis du ikke har sous-vide, kan du også dampe laks i ovn (følg opskrift på pakken) eller servere lidt rå tun eller varmrøget laks istedet.

Anvend 140-200 g rå laksefilet per portion (gå helst til en fiskehandler og køb god islandsk eller færøsk laks – kvalitet kan vitterligt smages).

Varm vandet til 48 grader, kom laksestykkerne i en pose med lidt olivenolie og lidt salt, gør plads mellem stykkerne og tilbered dem i 45 minutter).

Gør retten færdig og server

Når fisken er næsten færdig, hældes lagen fra de enkelte grøntsager og de anrettes i skåle, og risen kommes i en skål. Har man andre former for syltede grøntsager i køleskabet (f.eks. ingefær) kan de også komme på bordet.

Edamame bønnerne gives 3 minutter på 100% effekt i mikrobølgeovnen.

En teflon stegepande varmes kraftigt op, laksestykkerne tages forsigtig ud af posen/ovnen og skinnet trækkes af fra den mørke side – og fisken lægges med den grå side nedad på den varme pande og steger i 30-40 sekunder.

Herefter kan det hele anrettes – og server gerne Teryaki sauce (uden hvidløg) eller Soya sauce til og drys med ristede sesamfrø eller lidt grønt fra forårsløg. Syltet ingefær passer også godt.

Er man lidt fancy, er chiliolie, tørret (japansk) basilikum, japansk chiliblanding eller fintsnittet tang også godt at drysse over.


Vist 876 gange totalt, 1 gange idag

0 kommentarer

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Saftigt hvidt glutenfrit brød

Saftigt hvidt glutenfrit brød

Et specielt brød der både er ret velsmagende og ret nemt at lave ... det kræver ikke "mærkelige" ingredienser, blot en blender! Du skal anvende: En (kraftig) blender, en sigte, en lille brødform og en ovn (helst varmluft). Aftenen før / eller ca. 12 timer før: 320 g...

læs mere
Luksus mazarinkage med chokolade

Luksus mazarinkage med chokolade

Denne kage er syndig og intens, og et enkelt stykke er nok for de fleste 🙂 8 stykker kage (og du må spise 2 stykker - hvis du kan 🙂 Anvender du en foodprocessor - kan det hele laves heri. 200 g blødt smør300-325 g sukker1 knsp fint salt 100 g marcipan råmasse (eller...

læs mere
Citronsnitter

Citronsnitter

Med sin smørbagte bund og den søde/syrlige gule citroncreme - er dette både en nem og meget lækker snitte. Der bliver 15 gode snitter ud af denne portion - og du må heldigvis spise en del 😉 Tænd ovnen på 185 grader varmluft. 160 g rismel80 g kartoffelmel60 g...

læs mere
%d bloggers like this: