9 juli 2022
w

0

k
René Hjorth
Kanelsnegle (nemme, glutenfrie)

Jeg har andre opskrifter på kanelsnegle (som stadig er min favorit), men jeg ville udvikle en helt ny version der både er noget nemmere og glutenfri.

Du skal anvende: En (kraftig) blender, en sigte, en silikoneform til boller/burgerboller (se link til sidst) og en ovn (helst varmluft).

6-9 kanelsnegle – og du må spise adskillige 🙂

Aftenen før / eller ca. 12 timer før:

  • 250 g jasmin ris

Kom jasminris og ca. 1 l koldt vand i en beholder, ryst lidt rundt og sæt i køleskabet i ca. 12 timer.

Næste morgen:

Sød gærdej:

  • 18 g frisk almindeligt gær
  • 140 g koldt vand
  • 70 g sukker
  • 40 g olie (gerne solsikkekerne)
  • 1/2 tsk fint salt
  • 1/2 tsk stødt kardemomme
  • (og de udblødte ris)

Remonce med kanel:

  • 50 g smør
  • 65 g flormelis
  • 1-1,5 tsk stødt kanel
  • 15 g kartoffelmel

Start med gærdejen: Hæld de udbløde jasminris i en sigte og lad dem dryppe af. Bolle/Burgerbolle formen sprayes med bagefedt eller smøres med lidt olie eller smør.

Imens stilles blenderglasset på en bagevægt og alle ingredienser til gærdejen tilsættes først, og herefter de afdryppede ris.

Der blendes nu ved maks. hastighed i ca. 1 minut – det er vigtigt at dejen bliver lun (over 30 grader) men ikke varm (under 40 grader), så gæren kan speed-startes, men ikke dræbes.

Hvis det er et tyndt blenderglas kan man mærke efter undervejs, ellers skal man holde pauser og mærke efter (en hånd er ca. 35 gr) – dejen vil ligne en tyk hvid maling (og det er ok).

Sæt den smurte bolle/burgerbolleform på en bagerist der passer i ovnen og hæld nu dejen direkte i.

Fortsæt med at lave remonce: Kom smør i en lille skål og smelt i mikrobølgeovn, eller i en kasserolle på lavt blus (det skal kun smelte), og kom herefter resten af ingredienserne i og rør det godt sammen.

Remoncen kommes nu i en lille sprøjtepose, eller frysepose, og spidsen klippes af og der tegnes spiraler direkte på dejen (se billede herunder):

Forklaring: Når gærdejen hæver op omkring remoncen, vil det næsten virke som om at dejen er rullet med remonce … smart ikk’? 🙂

Tænd ovnen på 180 grader varmluft (eller 200 grader almindelig varme).

Når dejen har hævet ca. 50% op (altså ikke hævet til det dobbelte), stilles formen i ovnen og sneglene bages i ca. 32 minutter.

Når de er bagt færdig, hviler de i formen ca. 3 minutter og tages herefter forsigtigt op og sættes til afkøling på en bagerist. De skal helst køle af ca. 30 minutter før de spises … hvis man altså kan vente så længe 🙂

Tips og tricks:

Dejen er ret flydende og skal hældes i burgerbolleform for at hæve og bages – jeg er blevet ret glad for denne: https://bagebixen.dk/vare/burgerbolle-silikoneform-6stk-oe10cm-lurch/

De færdige snegle kan sagtens fryses ned eller gemmes flere dage i køleskabet, men de skal varmes (kort tid i mikroovn) før de spises, da de ellers er hårde/tørre.

0 kommentarer

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tykke luftige amerikanske pandekager

Tykke luftige amerikanske pandekager

De amerikanske pandekager er lette og luftige, og kan suge en stor mængde sirup, smør og sukker. Her i en perfekt low fodmap og glutenfri version. Når det er weekend, når man har gæster, eller på anden måde skal hygge sig lidt ekstra, er de tykke amerikanske...

læs mere
Yoghurtfromage med jordbærkompot

Yoghurtfromage med jordbærkompot

En nem og frisk fromage der kan stå klar i køleskabet til en hurtig sommerdessert Jeg laver den i mindre syltetøjsglas, så kan de nemt stables i køleskabet. 5-6 portioner 3 blade husblas450 g yoghurt naturel, laktosefri100 g sukker1/2 tsk. vaniljesukker1 spsk....

læs mere
Danske Pandekager

Danske Pandekager

Jeg elsker pandekager, det gør vi vist i alle aldre - hvad enten det er en lun sommerdag eller en kold vinterdag er det sæson for gode pandekager - her i en low format og glutenfri version. Børn, unge, teenagere, voksne og gamle - pandekager er en hyggelig spise der...

læs mere