9 juli 2022
w

0

k
René Hjorth
Kanelsnegle (nemme, glutenfrie)

Jeg har andre opskrifter på kanelsnegle (som stadig er min favorit), men jeg ville udvikle en helt ny version der både er noget nemmere og glutenfri.

Du skal anvende: En (kraftig) blender, en sigte, en silikoneform til boller/burgerboller (se link til sidst) og en ovn (helst varmluft).

6-9 kanelsnegle – og du må spise adskillige 🙂

Aftenen før / eller ca. 12 timer før:

 • 250 g jasmin ris

Kom jasminris og ca. 1 l koldt vand i en beholder, ryst lidt rundt og sæt i køleskabet i ca. 12 timer.

Næste morgen:

Sød gærdej:

 • 18 g frisk almindeligt gær
 • 140 g koldt vand
 • 70 g sukker
 • 40 g olie (gerne solsikkekerne)
 • 1/2 tsk fint salt
 • 1/2 tsk stødt kardemomme
 • (og de udblødte ris)

Remonce med kanel:

 • 50 g smør
 • 65 g flormelis
 • 1-1,5 tsk stødt kanel
 • 15 g kartoffelmel

Start med gærdejen: Hæld de udbløde jasminris i en sigte og lad dem dryppe af. Bolle/Burgerbolle formen sprayes med bagefedt eller smøres med lidt olie eller smør.

Imens stilles blenderglasset på en bagevægt og alle ingredienser til gærdejen tilsættes først, og herefter de afdryppede ris.

Der blendes nu ved maks. hastighed i ca. 1 minut – det er vigtigt at dejen bliver lun (over 30 grader) men ikke varm (under 40 grader), så gæren kan speed-startes, men ikke dræbes.

Hvis det er et tyndt blenderglas kan man mærke efter undervejs, ellers skal man holde pauser og mærke efter (en hånd er ca. 35 gr) – dejen vil ligne en tyk hvid maling (og det er ok).

Sæt den smurte bolle/burgerbolleform på en bagerist der passer i ovnen og hæld nu dejen direkte i.

Fortsæt med at lave remonce: Kom smør i en lille skål og smelt i mikrobølgeovn, eller i en kasserolle på lavt blus (det skal kun smelte), og kom herefter resten af ingredienserne i og rør det godt sammen.

Remoncen kommes nu i en lille sprøjtepose, eller frysepose, og spidsen klippes af og der tegnes spiraler direkte på dejen (se billede herunder):

Forklaring: Når gærdejen hæver op omkring remoncen, vil det næsten virke som om at dejen er rullet med remonce … smart ikk’? 🙂

Tænd ovnen på 180 grader varmluft (eller 200 grader almindelig varme).

Når dejen har hævet ca. 50% op (altså ikke hævet til det dobbelte), stilles formen i ovnen og sneglene bages i ca. 32 minutter.

Når de er bagt færdig, hviler de i formen ca. 3 minutter og tages herefter forsigtigt op og sættes til afkøling på en bagerist. De skal helst køle af ca. 30 minutter før de spises … hvis man altså kan vente så længe 🙂

Tips og tricks:

Dejen er ret flydende og skal hældes i burgerbolleform for at hæve og bages – jeg er blevet ret glad for denne: https://bagebixen.dk/vare/burgerbolle-silikoneform-6stk-oe10cm-lurch/

De færdige snegle kan sagtens fryses ned eller gemmes flere dage i køleskabet, men de skal varmes (kort tid i mikroovn) før de spises, da de ellers er hårde/tørre.

0 kommentarer

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hurtig pastaret med tomat og bacon

Hurtig pastaret med tomat og bacon

Eller blot "Nor’s pasta" som vi kalder den herhjemme, som hyldest til vores snart 5’årige barnebarn - der altid kan spise 3 store portioner 🥰 Denne ret er hurtig og børnevenlig hygge-mad, til en dag hvor det skal være hurtigt og lækkert (og ikke behøver at være...

læs mere
Mini-frikadeller med kartoffelmos og flødesauce

Mini-frikadeller med kartoffelmos og flødesauce

Eller mere korrekt, sveriges nationalret og IKEA-klassikeren: "köttbullar med potatismos och gräddsås" Det er en klassiker elsket af børn og voksne (og selv laver jeg den for sjældent) - her både low fodmap og glutenfri. Nok til 3-4 personer: Små runde...

læs mere
Koldskåls crunch

Koldskåls crunch

Eller muesli der smager lidt af kammerjunker - god på koldskål og skyr m.m. En sprød sød havre-crunch med smag af vanilje, kardemomme og smør - god til det meste, især koldskål ... og du må spise en del 🙂 Havre/kerneblanding: 400 g grove økologiske havregryn 50 g...

læs mere
%d bloggers like this: