22 april 2023
w

0

k
René Hjorth
Havreflorentinere med mokka smørcreme

En nem lille eksklusiv kage – til alle slags gæster (low fodmap og glutenfrie)

8 store sammenlagte florentinere

Smørcreme:

  • 110 g smør
  • 1 æggeblomme
  • 1,5 spsk mælk (evt laktosefri)
  • 1 tsk instant pulverkaffe – se også variation *)
  • 2 tsk kakao
  • 100 g flormelis

Kom alle ingredienserne i en skål og stil den til side (så alle ingredienser kan få ca, samme temperatur)

Bag imens havregrynskager efter denne opskrift:

Havregrynskager (nemme)

Mens havregrynskagerne er i ovnen, piskes smørcremen med en håndmikser til den er blød og luftig (og er blevet lysere) og sættes herefter køligt til den skal anvendes.

Når havregrynskagerne er kølet helt af og smørcremen er blevet lidt fastere, kan de lægges sammen – der skal ca. 30-35 g smørcreme på bunden af hveranden kage.

NB:
Hvis kagerne er lagt sammen længe før de skal serveres, kan de godt blive bløde, så vent med at lægge dem sammen til lidt før de skal serveres.

Hvis smørcremen står længe på køl kan den godt blive for stiv, så tage den evt. ud af køleskabet lidt før den skal anvendes.

Variationer:
Hvis man ikke bryder sig om den milde kaffesmag, kan pulverkaffen evt. erstattes af enten 1/4 tsk stødt stødt kanel, eller 1/2 tsk vaniljesukker.

Man kan også erstatte både kaffe og kakao med reven appelsinskal og kalde dem appelsinflorentinere 🙂

0 kommentarer

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pasta, Kylling, Citron, Basta 😋

Pasta, Kylling, Citron, Basta 😋

Pasta, grøntsager og stegt kylling, i en krydret citron/smørsovs med ost - uhm! Kan spises sommer og vinter, med gæster og alene, men den friske smag af citron passer særligt godt når det begynder at blive varmt i vejret. Til 3 personer: 450 g. kyllingsbrystfilet1-2...

læs mere
Gullashsuppe

Gullashsuppe

Når det er koldt og mørk udenfor, trænger man til en varm og fyldig suppe - med masser af smag, grøntsager og kød. Det er i virkeligheden en suppe med så meget fyld, at det er en mellemting mellem en suppe og en gryderet. Suppen er nem at lave, og populær til gæster -...

læs mere
Sandkage / marmorkage

Sandkage / marmorkage

"Jeg ser der er sandkage, jeg trængte netop til et stykke sandkage!" sagde Fru Muremester Jessen fra Matador på vores TV, og pludselig indså vi hvor meget vi savner en god sandkage. Et par dage senere fortalte et par børn hvor meget de savnede marmorkage, så jeg...

læs mere
%d bloggers like this: